Літній відпочинок з дитиною. Як подорожувати з малюками? Відповідають фахівці Twins.ua.

Кажуть, з дітками до трьох рочків - нікуди не поїдеш. Що з ними багато мороки, їм не можна, бо вони не сплять, погано харчуються, перепади висот їм шкідливі, і т.д. А насправді, літо – це пора відпочинку, прогулянок, подорожей й гарного настрою! Ми втрачаємо дуже багато ендорфінів, виховуючи дітей в чотирьох стінах.

Ось вам кілька причин змінити своє відношення до подорожей з малюками:

  • Дітки до трьох років не вимагають стільки речей, зокрема, іграшок, як старші дітки.
  • У немовлят дотримання режиму визначає все - від їх настрою до фізичного стану. А чи не у всіх на відпочинку на свіжому повітрі режим в стилі “поїли-полежали-поспали”?
  • Навіть якщо ваш малюк “гучний”, не переживайте, коли він розходиться на публіці. Серед людей завжди знайдуться і ті, кого роздратує один вигляд дитини, і ті, хто вам допоможе справитися з вередуном. Хто хоча б один раз прогулювався з коляскою в парку, той розуміє, що подорож до моря в цьому плані нічим не відрізняється. Люди однакові всюди.
  • Є безліч засобів, способів, хитрощів, які допоможуть вам подорожувати з легкістю: починаючи від засобів по догляду у тревел-розмірі, закінчуючи термосумочками і спеціальними чемоданчиками для підгузників.

Давайте розглянемо всі типи транспорту і до чого вам треба буде підготуватися в разі, якщо таки наважитеся поподорожувати з вашим немовлятком.

Піша прогулянка на пікнік з бабусею та дідусем

А ви очікували, що ми одразу почнемо з космічних польотів? Ні, давайте все по черзі.

Для пішої прогулянки на пікнік з друзями чи родичами фахівці інтернет-магазину Twins радять обрати час, коли малюк повинен переходити до денного сну. До того часу підготуйте наступне:

  • коляску , в яку ви зможете покласти все, що вам знадобиться
  • слінг, щоб руки були вільні і щоб зручніше було заколисувати
  • запасні пеленочки/підгузки (з розрахунку на тривалість пікніку)
  • баночку прикорму чи попередньо підготовленого молока (це все можна сховати в термосумочку з охолоджуючим елементом)
  • запасну одежинку по погоді
  • москітну сітку
  • вологі серветки
  • соску
  • собі бриля від сонця і курс на відпочинок

Перед виходом – обов’язково погодуйте малюка, налаштуйте його на сонний лад… Кладіть в коляску і вперед! Поїхали, коляска загойдає малюка, а свіже повітря подарує міцніший сон.

Перший пікнік можна зробити неподалік, у парку чи сквері, а далі - ген за місто, у відпочинкову зону! Якщо ваш малюк вже добре сидить і йому більше 10 місяців, сміливо беріть з собою велосипед в стилі Smart-Trike.

Ось його переваги:

  • не потрібно брати велику коляску, майже кожна модель має свою сумочку для дитячих аксесуарів та “рятувального комплекту”
  • дитина дуже близько знаходиться до цікавого й кольорового світу, може крутити педальки, при цьому знаходиться у повній безпеці завдяки зручним бильцям і ременям
  • дитина має свій захист від сонця і комфорт пересування
  • ці велосипеди “ростуть” разом з малюком до 36+ місяців!

Чим активніша дитина, тим більша потреба в портативній аптечці. Але не купляйте туди піваптеки - достатньо знезаражувача, йодовмісного препарату від подряпинок, пентаноловмісного препарату від укусів комах чи для захисту від сонечка.

Ви та малюк: подорож до моря автомобілем

Ось тепер ми вже поговоримо серйозніше, думаєте ви. Ну що ж, фахівці дитячого сну Twins стверджують, що при достатньому терпінні батьків, їх позитивному налаштуванні та готовності до несподіванок (які насправді всі знають наперед), поїздки такі можна здійснювати з легкістю. Адже в дорозі спати не просто можна, а набагато легше, ніж вдома!

Особливо, якщо у вас є дитяче автокрісло. Його необхідність навіть не підлягає обговоренню. Дороги – одні з найнебезпечніших місць, особливо в Україні, де їх справність, а також культура кермування, все ще не на достатньому рівні. Тож ніколи не варто зайвий раз ризикувати. А враховуючи ще й те, як дітки гарно сплять в автокрісельцях...

Автокрісла магазину Twins підійдуть малюкам і дітям всіх вікових категорій від 0 до 12 років. До речі, за відгуками батьків найбільш популярними є виробник Coletto, а як вже обрати серед них – читайте нашу інструкцію по вибору автокрісла для вашого малюка.

Окрім автокрісла вам знадобиться візочок, аби з комфортом пересуватися вже на узбережжі моря. Гарантуємо, якщо вашому малюку вже більше ніж півроку, коляска-тростинка чи прогулянковий візочок Вам точно знадобиться. А якщо менше – то найкращим рішенням буде слінг чи рюкзачок для малюка. Насправді, велика коляска наврядчи вам стане у пригоді.

З речей розраховуйте все наступним чином. Сідаєте за список і пишете відповіді на запитання:

  • Скільки часу ми подорожуватимемо?
  • Яка буде погода?
  • Чи буде змога попрати?
  • Які активності в нас заплановані?

Відповідь на перше запитання вам підкаже, скільки загалом підгузників та пеленочок вам знадобиться. Не надійтеся на те, що “десь там купимо”, якщо не знаєте, де точно.

Друга і третя відповідь скажуть вам, якого і скільки одягу взяти. До речі, одразу радимо взяти хоча б 1 демісезонний дитячий плед. Ой як пригодиться навіть у найспекотнішу пору року.

Четверта відповідь розкаже, які іграшки чи засоби по догляду варто взяти. Зверніть увагу на те, що і на двотижневу відпустку вам не потрібні літрові засоби. Достатньо взяти все з розрахунку на розхід. А також не забудьте за легкі пончо, карімати чи пляжні рушники, можливо, є резон взяти для малюка крісло-гойдалку.

Обирайте різноманітні, проте цікаві малюку, іграшки. Не беріть зайвого. За це ви собі точно подякуєте.

Також з попередніх приготувань – беріть усі необхідні документи, номер телефону свого педіатра, а також попередньо попередьте готель чи санаторій, в якому зупинитесь, про те, що будете з малюком. Турботливий персонал може запропонувати щось в оренду (до прикладу), дитяче ліжечко чи доставити пеленатор. Це типова практика і тут немає чого соромитися. Користуйтеся своїм положенням на максимумі!

Закордонний переліт з малюком

Це задоволення не з дешевих, проте буває, що обставини змушують йти й на таке.

Відмінності від подорожі автомобілем полягають у:

  • До документів малюка повинна додатися віза. Обов’язково потурбуйтеся про це. На дитину, навіть дуже маленьку, готується свій пакет документів.
  • Якщо ви плануєте летіти без когось з батьків, додається нотаріально затверджений дозвіл на виїзд. Але якщо малюк ще геть малюк, летіть удвох.
  • Дізнайтеся, які умови реєстрації/посадки/перебуванню в літаку пропонує авіакомпанія, яку ви обрали для перельоту, та аеропорт, з якого ви вилітаєте. Вам можуть запропонувати дуже якісний супровід, допомогти з багажем та посадкою, а в літаку запропонувати колисочку та особливе місце. Запитуйте, не соромтеся.
  • Типово, термосумка з продуктами, необхідними для прикорму не вважається ручною поклажею. Її розмір та наповнення визначається тривалістю перельоту. Туди навіть дозволяється класти скляні баночки чи лоточки. Проте, ця інформація потребує уточнення в залежності від країни вильоту.

Перші перельоти повинні бути недовготривалими. З приводу питань самопочуття малюка під час перельоту, то ніяких проблем не повинно виникнути, якщо малюк здоровий. Всі негаразди під час взльоту й посадки літака позбавляються смоктальним рефлексом та судинозвужуючими краплями, за лікарем Комаровським. Детальніше дізнайтеся у свого педіатра, адже скільки діток, стільки реакцій на нетипові ситуації.

Намагайтеся включити свій переліт в біоритм малюка. Найкращий варіант, якщо він увесь час проспить. Також врахуйте, що на борту літака дуже низька вологість. Потурбуйтеся, щоб слизові малюка не пересихали.

Загалом, це всі початкові невеличкі поради, які можна застосовувати до найрізноманітніших подорожей. Пам’ятайте, світ не законсервований в одному місті, на одній вулиці чи квартирі. І чим швидше дитя звикне до того, яким він є, тим краще для нього самого.

Не забудьте перед поїздкою завітати до нас, в магазин Twins на вул. Набережній або зайти на наш офіційний сайт, аби придбати все необхідне в дорогу за найкращими цінами.

Щасливих Вам подорожей!

x