РІКДОМ ТМ

Здоровим бути легко! Правильне харчування та здоровий спосіб для всієї сім'ї. Чому варто розпочати харчуватися здоровою їжею щодня?

ХОЧЕТЕ БУТИ ЗАВЖДИ НА ПОЗИТИВІ? ГАРТО ВИГЛЯДАТИ ТА БУТИ ЗДОРОВИМ?

Ми недооцінюємо вплив шкідливої їжі, шкідливих звичок, стресів, відсутність правильного розподілу часу для роботи та відпочинку. Інколи, самі того не розуміючи чому,  втрачаємо настрій, радість життю, знаходимося тривалий час в депресії, стаємо пасивними та втомленими. Зміни в організмі часто відображаються і в зовнішніх проявах: погіршується стан шкіри, волосся, нігтів, збільшується або навпаки різко зменшується вага, збільшується вразливість до хвороб.

Чому так стається без очевидних на це причин? Відповідь проста - ваш організм втомився, йому не вистачає вітамінів, поживних речовин, позитивних емоцій. Потурбуйтеся про свій організм і Ви отримаєте у відповідь заряд сил та життєвої енергії, позитивний настрій, гарний вигляд та міцне здоров'я.

З ЧОГО ПОЧАТИ? 10 ФАКТОРІВ ЗДОРОВ'Я

Подумайте про майбутнє своїх дітей – покажіть власним прикладом, що потрібно турбуватися про здоров'я.

  1. Прокидайтеся та лягайте спати раніше. Якщо потрібно - відпочивайте в день. Правильний розпорядок дня важливий для організму.
  2. Робіть ранкову зарядку, або вечірні прогулянки на свіжому повітрі. Ранкова зарядка чи пробіжка на свіжому повітрі перед робочим днем додасть Вам хорошого настрою, налаштує на позитив та націлить на досягнення нових звершень. Вечірня прогулянка на свіжому повітрі розрядить Вас від робочих чи побутових питань. Чудово, якщо Ви будете проводити її з дітьми чи близькими — це зблизить Вас.
  3. Покиньте шкідливі звички. Тютюн, алкоголь, наркотики – все це повільно вбиває наш організм, призводить до серйозних хвороб. Потурбуйтеся про своє майбутнє — киньте палити, вживати алкоголь або наркотики. Якщо потрібно зверніть до спеціалістів, які допоможуть у цьому.
  4. Чергуйте роботу з відпочинком. Правильно нормуйте робочий день. Коли потрібно дайте собі відпочити. Це поверне вам сили та збільшить продуктивність праці.
  5. Уникайте стресів. Припиніть нервуватися та піддаватися стресам. Постійні стреси призводять до виникнення затяжних депресивних станів та хвороб.
  6. Займіться спортом. Оберіть вид спорту який вам до вподоби. Сьогодні є безліч варіантів тримати себе у формі: спортзал, фітнес, танці, йога, плавання. Це не тільки зміцнить Ваш фізичний стан, а й допоможе отримати заряд позитивної енергії.
  7. Пийте воду. Регулярно протягом дня пийте воду. Зранку натщесерце та ввечері перед сном. Це покращить обмін речовин, виведення токсинів та шлаків.Втома, головний біль, зниження активності можуть виникати і від нестачі води в організмі.
  8. Збагатіть організм вітамінами. Нестача одного або декількох видів вітамінів може вплинути на погіршення стану, як емоційного так і фізичного. Збагачуйте свій раціон натуральними вітамінами, мінералами, корисними речовинами. Не зволікайте їжте сезонні фрукти та овочі. Бувайте частіше на сонці та свіжому повітрі.
  9. Дотримуйтесь культури вживання їжі. Не пропускайте прийоми їжі, їх має бути не менше ніж три. Не переїдайте, зменшіть розмір порції, їжте повільно, ретельно пережовуючи та смакуючи кожен шматок. Насолоджуйтесь їжею повільно.
  10. Дотримуєтеся здорового харчування щодня. Чи не найважливіше на шляху до зміцнення Вашого імунітету та здоров'я, покращення внутрішнього та зовнішнього стану організму є - здорова їжа. А саме щоденне вживання різноманітних натуральних продуктів, правильно приготованих.

ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ТА ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ – ЦЕ ЛЕГКО

Перш за все слід почати з себе. Якщо батьки їдять салат із майонезом, а дитині дають яблуко чи банан, бо вони корисніші, то у Вас нічого не вийде. Аналогічна ситуація виникне і з спортом, шкідливими звичками та усім іншим. Оскільки діти завжди беруть приклад зі своїх батьків. Звичайно, повністю у сучасному світі уникнути усіх спокус не вийде. Але Ви, поставивши перед собою ціль, повинні рухатись у цьому напрямку та налаштувати себе на успіх.

Насправді вести здоровий спосіб життя досить легко. Зовсім не обов'язково дотримуватися всього відразу. Більше рухайтесь, підберіть для себе улюблене заняття, хоббі та нормуйте робочий день. Поступово переходьте на здорове харчування.
Одним із найважливіших факторів здоров'я – є правильне харчування. Що це означає харчуватися правильно? По-перше використовувати тільки натуральні та корисні продукти, багаті на вітаміни, мінерали та корисні елементи. По-друге – дані продукти при готуванні повинні піддаватися мінімальній обробці.
Ви гарантовано, протягом перших днів відчуєте себе здоровіше.
Пам'ятайте, що ваша мета – це хороше самопочуття, збільшення життєвої енергії та зміцнення здоров'я!

ЯК САМОСТІЙНО ОРГАНІЗУВАТИ ПРАВИЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ ДЛЯ ВСІЄЇ СІМЇ НЕ ВИТРАЧАЮЧИ БАГАТО КОШТІВ?

Коли ж постає питання організації здорового харчування для сімї – виникають труднощі. Які продукти використовувати та що готувати?

Овочі, фрукти, ягоди. Спробуйте щодня їсти веселку з свіжих фруктів, овочів та ягід, і чим яскравіше на вигляд буде ваша страва, тим більше різноманітних вітамінів отримає ваш організм.
Капуста, морква, буряк, помідори, огірки та інші овочі мають необхідну кількість вітамінів, мінералів та підвищують здатність організму засвоювати корисні речовини. Вони не дорогі, корисні та незамінні у будь-якій страві. Орієнтуйтеся на сезонні продукти і ті, які вирощені у вашій місцевості. Якщо хочете приготувати овочеву страву - то готуйте на пару. Дана обробка найкраще збереже їх поживні цінності.
Крупи – корисні та дешеві. Різноманітність каш вражає: гречка, вівсянка, рис, кукурудзяна та ячна каші. Гарячий сніданок, гарнір на обід або вечерю зі злаків принесе організму максимум користі та обійдеться в копійки.
М'ясо, риба, яйця, гриби. Білки, що містяться у цих продуктах необхідні для правильної роботи організму. М`ясо, риба, морепродукти - дорогі продукти, але зовсім необов'язково їх готувати щодня на сніданок, обід і вечерю. Один-два рази на тиждень - цілком достатньо, в решту часу ви можете отримувати потрібну кількість білка з бобових, грибів і яєць.
Морепродукти. Містять корисні жирні кислоти групи Омега-3, які знижують рівень холестерину.
Молокопродукти – кальцій, що так важливий для кісток та суглобів. Усі молочні та кисломолочні продукти повинні бути присутнімі у вашому щоденному раціоні, проте в невеликих кількостях.
Олії. Салати намагайтеся заправляти сиродавленими оліями. Оливкова, соняшникова, лляна олії, арахісове масло, авокадо, горіхи та насіння багаті на корисні рослинні жири.
Макарони, хліб. Макаронні та хлібобулочні вироби обирайте лише ті, які виготовлені з цілісного зерна. Здорові вуглеводи повільно перетравлюються, зберігають відчуття ситості, допомагають підтримувати рівень цукру та інсуліну в кроні на стабільному рівні. Цільна пшениця, коричневий рис, просо, ячмінь, гречка - експериментуйте з різними зернами, щоб знайти ваші улюблені.
Що їсти, якщо хочеться солоденького?
Якщо Ваш організм потребує солодкого підніміть настрій корисними солодощами: чорний шоколад, батончики на основі злаків, насіння та сухофруктів, зефір, пастила, горіхові пасти, мармелад, сухофрукти, мед.
Корисні напої. Достатня кількість води – це запорука здоров'я. Розбавити свій раціон, звичайно потрібно і натуральними соками, фруктовими компотами, киселями домашнього приготування.
Хочете харчуватися здоровою їжею і при цьому не багато витрачати?
Складайте меню на тиждень. Ніщо так не заощаджує гроші та час, як складання меню на тиждень. Ви завжди будете знати, що приготувати на вечерю, що вбереже Вас від непередбачуваних витрат. При плануванні тижневого меню розприділяйте закуплені продукти повністю, аби вони не залишалися та не псувалися. Адже викидати продукти – це викидати і гроші.
Важливо отримувати максимум вітамінів та мінералів, для цього потрібно зробити своє харчування різноманітним. Думайте про свій раціон з точки зору кольору, свіжості та різноманітності.
Отже, можемо зробити висновок, що продукти здорової їжі надзвичайно різноманітні та не дорогі.

ЗДОРОВА ЇЖА – ЦЕ НЕ ТІЛЬКИ ЗДОРОВЯ, А Й СХУДНЕННЯ

Замість того, щоб рахувати калорії або грами кожної порції їжі, спробуйте харчування здоровими натуральними продуктами. Здорове харчування саме по собі сприяє схудненню, покращує обмін речовин. Але майте на увазі декілька секретів для схуднення:

  • Не пропускайте прийоми їжі. Організм все одно захоче компенсувати пропущений сніданок, чи обід. Краще розділіть його на кілька частин, наприклад: яйце, вівсянка, фрукти. Але намагайтеся не їсти за 2-3 години до сну.
  • Скоротіть вживання цукру, солі і насичених жирів.
  • Замість солодощів, їжте ягоди і фрукти.
  • Коли відчуєте голод, можете підкріпитися невеликою кількістю сухофруктів, мигдалем, інжиром.
  • Знайдіть заміну улюбленій шкідливій страві серед безлічі рецептів здорової кухні.
  • Вода допомагає схуднути Рідина необхідна для виведення з організму продуктів обміну та є важливим моментом у питанні схуднення. Повністю відмовтеся від солодких газованих напоїв. Замініть їх на трав’яний чай з скибочкою лимона або лайма.

ДЕ КУПИТИ НАТУРАЛЬНІ ПРОДУКТИ ТА СОЛОДОЩІ?

Розглядаючи полиці наших продуктових магазинів та супермаркетів, ми можемо побачити, що більшість продуктів є далекими від здорових. Тому, якщо Ви твердо вирішили харчуватися натуральними продуктами завітайте до спеціалізованого магазину, у якому представлені широкий асортимент екологічних та корисних продуктів для здоров'я.
МАГАЗИН ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ Food & Health, що знаходиться у місті Луцьк по проспекту Соборності, 28 пропонує недорого закупляти усі необхідні натуральні продукти для формування здорового правильного раціону на кожен день. Уся продукція представлена у магазині Food & Health без консервантів, барвників, підсилювачів смаку, добавок Е, ароматизаторів.
Вибір корисних та якісних продуктів у крамниці вражає:

  • крупи, злаки
  • сухофрукти, насіння
  • солодощі без цукру – батончики, печиво, цукерки, мармелад
  • сиродавлені олії: оливкова, лляна, кунжутна олія та інші
  • пасти горіхові, з насінням, урбеч
  • макарони з твердих сортів пшениці
  • цільнозерновий хліб без дріждів, хліб з натуральними добавками
  • соєві вироби, вегетаріанські ковбаси, сир тофу
  • харчові біодобавки, натуральні спеції
  • насіння чіа, крупа кеноа, ягоди годжі, гречка зелена, сочевиця

Продукція буде цікава та корисна усім, кому не байдуже своє здоров'я, а також для вегетаріанців, спортсменів, діабетиків, алергетиків.
Почніть харчуватися здоровою їжею та відчувши позитивні зміни, ви вже навряд чи захочете повернутися до колишнього способу життя.

43026, м. Луцьк, просп. Соборностi, 28
тел. моб. (095) 407 5653
тел. моб. (099) 058 5336


E-mail: w.gorbatuk@gmail.com

РІКДОМ ТМ
x