7 головних правил як вибрати дитячу постіль

Коли в молодій родині народжується довгождана дитина батьки та родичі в перші тижні життя немовляти зазвичай намагаються облаштувати дитячу кімнату, купити ліжечко, матрац, дитячу постіль та все, що потрібно найнеобхідніше для крихітки. Для батьків основним пріоритетом в цей період має стати здоровий сон немовляти, що є основою фізичного та емоційного здоров'я дитини. Тому до вибору дитячого матрацу та постільної білизни в ліжечко малюка слід підійти з великою відповідальністю, оскільки ці речі впливають на самопочуття і настрій дитини протягом всього дня.

настрій дитини протягом всього дня

Обираючи комплект дитячої постільної білизни дотримуйтесь 7 головних правил, що допоможуть вам зробити вірний вибір і не зашкодити вашому малюку.

ЯКІСТЬ ТКАНИНИ

Віддавайте перевагу натуральним тканинам, тому що синтетика може викликати у дитини алергічну реакцію. Слідкуйте щоб в складі були відсутні будь-які токсичні речовини.

Матеріал має бути міцним, приємним на дотик та повітряпроникаючим, щоб малюк не пітнів.
Одже тканина для дитячої постелі повинна бути на 100% натуральна, гіпоалергенна та безпечна.
Всім цим вимогам відповідають бавовна, льон, бамбук.  Сьогодні виробники дитячих комплектів в основному використовують бязь, сатин, перкаль, ситець, ранфорс виготовлені на основі бавовни. Склад тканини виробника, як правило, вказується на етикетці.

МІЦНІСТЬ ТКАНИНИ

При виборі дитячої білизни для немовлят пам'ятайте, що постіль часто переться, а це означає, що вона має бути міцною. Тому краще всього підійде бязева чи сатинова дитяча білизна вона міцна, натуральна і разом з тим дуже м'яка на дотик, що важливо для ніжної шкіри немовляти.
Кожна тканина має свою щільність, яку виробник зазвичай вказує в грам/кубічний сантиметр, тому звертайте увагу на етикетку. Чим більша граматура тканини то звичайно, краще, тому що тканини поганої якості досить швидко втрачає свій вигляд, стає тонкою і починає просвічуватися.

КОЛІР ДИТЯЧОЇ ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ

Педіатри переконанні що саме колір постелі вашої дитини впливає на його психологічний стан і якість сну. Для зовсім маленьких діток не варто купувати білизну яскравого кольору. Тому, вибираючи постіль для немовляти, зверніть увагу на вироби спокійних та природних відтінків. Для раннього розвитку дитини корисно використовувати цікаві малюнки на бампері. Так, ідеальними стануть - ніжно-блакитний, рожевий, зелений і бежевий з незбагненими малюнками зайчиків, пташечок та подібного. Словом, такими, які привернуть увагу малечі та допоможуть йому в пізнанні світу.


Цікавою новинкою є також постіль 3D. Окрему увагу звертаємо на бампер, який захищає від прямих протягів, ударів і в той же час забезпечує достатню циркуляцію повітря завдяки використанню у виробництві інноваційного матеріалу –3D мембрани з високим коефіцієнтом повітропроникності і поглинання вологи. Одним з важливих і позитивних властивостей 3D мембрани є запобігання розмноження бактерій, а також нетоксичність, міцність, еластичність, практичність, легкість в догляді і довговічність.
Малюнок нанесений на мембрану таким чином, що створюється об'ємний ефект 3D, приголомшливі тривимірні візерунки відмінно розвивають уяву малюка.
Якщо ви плануєте купити змінну дитячу постіль для дитини яка вже підросла слід враховувати деякі особливості.
Синя, світло сіра або голуба дитяча постіль підійде для активного малюка, ці кольори допоможуть зняти емоційну напругу за день.
Дитяча постільна білизна ніжних відтінків – бежева, карамельна, що нагадує смачні ласощі відмінно підійде дітлахам які мають поганий апетит. Психологи запевняють такі кольори обов'язково дадуть позитивний результат. 
Не обирайте для свого чада постільну білизну темних кольорів, також уникайте кислотних відтінків. Краще віддайте перевагу яскравим та цікавим малюнкам, що допоможуть розвинути уяву вашого малюка. 

В ЯКИЙ СПОСІБ ФАРБОВАНА ТКАНИНА

Завжди обирайте дитячу постіль пофарбовану натуральними фарбами. Вона легка в догляді, дитяча постіль, що часто переться не вилинює, та саме основне не викликає алергії в дитини. Хімічно викрашена постіль буде мати неприємний стійкий запах, чого не скажеш про натуральну фарбовану тканину.

НАПОВНЕННЯ

Подушка та ковдра для дитини повинні бути наповнені гіпоалергенним наповнювачем , як наприклад, силіконізоване волокно. Це легкий та вміру м'який матеріал, що підходить для діток з народження. Також в зимовий період, якщо є потреба, можна купувати одіяло з наповнювачем  з шерстепону /ковдри з шерстепона/. Ці види наповнювачів легкі і теплі, зберігають свою форму навіть при тривалій експлуатації. Ковдра з наповненням шерстепон чи силікон забезпечить малюкові ідеальний термо- і гідробаланс під час сну, має хорошу повітропроникність, випаровуючи вологу, утримує тепло, не вбирає запах і не викликає алергічних реакцій.

БЕЗПЕЧНІСТЬ ДИТЯЧОЇ БІЛИЗНИ

Купуючи комплект дитячої постелі для немовляток зверніть увагу на додаткові аксесуари, які часто прикрашають постільну білизну, вони повинні бути дуже добре прошиті. Це стосується маленьких ґудзичків, які малюк може намагатись відірвати і проковтнути.
Якщо постіль з малюнком то не допустимо нічого токсичного, з сильним запахом, використовувані фарби не повинні залишати слідів на тілі дитини. Ідеальний варіант — гіпоалергенна тканина , що пропускає повітря.

Щоб уникнути підробок і недобросовісно виготовленої білизни купуйте у перевірених виробників які завжди нададуть сертифікат, що підтверджує його якість. Уважно читайте етикетку на дитячій білизні, на ній обов’язково вказується справжній склад, розміри, короткі правила догляду за дитячою постілью.  Добросовісні виробники дбають про свою репутацію, стежать за відгуками про якість своєї дитячої постелі, що випускають.

ФУНКЦІОНАЛЬНІСТЬ ДИТЯЧОЇ ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ

Можна обирати постіль по вище згаданим рекомендаціям, але для багатьох мам важливо щоб постіль у її дитини також була сучасна і зручна у використанні. Сучасні батьки на разі віддають перевагу практичним комплектам. Окрім подушки та ковдри є захист на ліжечко, багатофункціональний карман, простирадло на резинці щоб не сповзало і не скочувалось під дитиною. Всі ці на перший погляд дрібниці допомагають мамі та малюку адаптовуватись до нового життя.
Будьте уважними, вибираючи постіль для свого малюка. Виробник постільної білизни ТМ Твінс дбає про здоровий сон ваших крихіток.

x